Sazka je první loterní společností na světě, která se rozkračuje do gastronomického prostředí a otevírá Kavárnu štěstí. Navštívit jí můžete v pražském OC Atrium Flora, ve druhém patře, těšíme se na vás.
V Kavárně štěstí dostanete nejen skvělé jídlo a nápoje, ale gastronomický zážitek vám ještě obohatíme, protože ve Šťastném menu dostanete k nápoji i stírací los. Můžete tak svojí malou radost u dobrého dortu a kávy třeba proměnit ve velkou.Kromě vytříbené nabídky jídla z dílny Jana Punčocháře, šéfkuchaře restaurace Grand Cru, nabídne Kavárna štěstí i speciální kávu Reserva s certifikací Rainforest Alliance.
„Chceme nabídnout lidem možnost trávit příjemně čas v atraktivním prostředí, jíst zdravé jídlo, pít znamenitou kávu a zároveň tyto šťastné momenty spojit se zábavou. Proto nabízíme mimo jiné i možnost až stotisícové výhry ve speciální emisi losů Sazky – Štístkařích. Každý třetí los totiž v Kavárně štěstí vyhrává,“ vysvětluje Robert Chvátal, generální ředitel Sazky.
Kavárna štěstí ale není jen o loteriích a štěstí ve hře, při tvorbě konceptu se Sazka zaměřila i na dobrou kavárenskou gastronomii, kterou chce vybočit z nabídky jiných řetězců. Menu sestavil známý šéfkuchař Jan Punčochář na kvalitních domácích surovinách.
„Celé menu jsem sestavoval tak, aby reflektovalo moderní gastronomické trendy a sezónnost. Důraz jsem kladl hlavně na kvalitu používaných surovin. Například sendviče vyrábíme z domácího chleba a na výběr jich máme hned několik. Věřím, že se nám podařilo vymyslet dobrou rovnováhu mezi kavárenskou kulturou a kvalitní gastronomií,“ vysvětluje Jan Punčochář, jehož domovská scéna je již několik let ve fine diningové restauraci Grand Cru. Během zimy si tak lidé mohou pochutnat například na salátu z čočky beluga nebo pečených paprik, pomazánkách z červené řepy nebo dezertech od těch francouzských jako créme brulée až po typicky české buchty nebo koláče.
Srdcem kavárny je ale samozřejmě káva, která je výjimečná nejen původem, ale místem a formou zpracování. „Původ kávy sahá až k nešlechtěným, původním kávovníkům z oblasti Etiopie, kde byly kávovníky před 2 000 lety objeveny. Mistrovskou disciplínou je ale pražení kávy, Reserva je pražená středním pražením, tedy italským stylem v místě, kde se praží káva například pro Vatikán a papeže,“ vysvětluje Ivo Moravec, ředitel společnosti Espresso a znalec kávy a čaje.

Kavárna štěstí novým způsobem také využívá moderní technologie. Díky e-shopu na internetových stránkách a mobilní aplikaci je možné si na dálku objednat občerstvení. Přes aplikaci zaplatit a pak si jej v přesný čas buď v kavárně vyzvednout, nebo bez čekání zkonzumovat.