Vodka Dior? Ale jistě
V hotelu Ritz – Carlton v Berlíně, který přetýká luxusem sám o sobě, se otevřel první parfémbar na světě. Menu bylo navrženo proslulým mixologem a expertem na voňavý byznys Arndem Heissenem.
 

Není to tak, že by vám otevřeli flakon a parfém nalili do skleničky. Váš nos by sice zaplesal, ale chuťové pohárky (a žaludek) už méně. V tomto baru umí namíchat zvláštní kombinace alkoholu, který buď voní jako váš oblíbený parfém, nebo ke speciálně namíchanému drinku dostanete vzorek parfému. Dohromady to pak má vytvořit dokonalou kombinaci, na kterou nezapomenete.

Zákazníci jsou například vyzváni, aby si očichali několik vzorků parfémů – třeba Georgia Armaniho a Yves Saint Laurent a podle toho jim barman namíchá koktejl přímo na míru. Také namíchá jiný pro muže a jiný pro ženu, samozřejmě.

Oblíbenou spárovanou kombinací je tady drink Salvatore Ferragamo – ke kterému je podávána alkoholická „fúze“ z jasmínu a růže. Rum Zacapa tu párují s vůní Oud Royal od Armaniho.

Každý nápoj se tu také servíruje jedinečným způsobem. Odráží jak design flakónu parfému, tak jeho náladu a zemitost. Některý kokteil dostanou hosté v proutěném košíku, jiný ve vysoké sklenici, ale i v porcelánovém hrnečku.



Motem hotelu je tvrzení: ,,Představovali jste si někdy, jak by mohl váš oblíbený parfém chutnat? My vám to splníme. Jediní na světě.“  Vrchní mixolog k tomu ještě dodává: ,,Chceme, aby hosté nejen pili, ale aby ten drink také prožívali.“

Vyžaduje to prý zájem a odvahu ze strany hostů – není to klasický bar, kam si s kamarády půjdete v pátek večer sednout na pár panáků. Některé drinky jsou – už podle fotografií – totiž poměrně zvláštní.

Většinu z kombinací tu míchají i ve variantě nealko, pokud budete chtít. Řekněte – nebyl by to ale trochu hřích?

Zdroj foto: The Ritz Carlton, unmissable

Přečtěte si také