Kapr byl kdysi základem každé štědrovečerní večeře, ale čím dál častěji se na náš stůl dostávají jiné druhy ryb a nebo i jiné pokrmy. Proč je tomu tak? A kde vzít bez kapra šupinu pod talíř?
Je mnoho lidí, kteří nemají ryby rádi, a proto na Štědrý večer preferují klasické řízky. Například v Podkrkonoší bývá zase zvykem večeřet smažené či pečené klobásy. A s rozšířením vegetariánství a veganství najdeme i velké množství bezmasých alternativ, takže je jisté, že v dnešní době může mít skvělou štědrovečerní večeři každý, ať už mu chutná cokoliv.
Tradice říká, že bychom si měli každý rok schovat jednu šupinu pod talíř, pro štěstí a hojnost v příštím roce. Nechystáte-li se tyto Vánoce jíst kapra, máme pro vás šupinové řešení - pořiďte letos pod talíř los Zlatá šupina.
Můžete tak neotřelým způsobem dodržet štědrovečerní tradici a zároveň svým blízkým dopřát hojnost až 30 000 Kč. A pokud se na kapra chystáte, můžete díky praktickému políčku na jméno využít los jako jmenovku pro zasedací pořádek.