Co servírovat na štědrovečerní tabuli?

Kapr byl kdysi základem každé štědrovečerní večeře, ale čím dál častěji se na náš stůl dostávají jiné druhy ryb a nebo i jiné pokrmy. Proč je tomu tak? A kde vzít bez kapra šupinu pod talíř?

Se stále rozšířenější nabídkou kvalitních ryb přestává být v posledních letech kapr tím jediným, co najdeme na štědrovečerním talíři. Spousta lidí preferuje lososa, především kvůli chuti a výhodě v podobě méně kostí. Méně kostí má například ale i candát. Dalšími oblíbenými rybami pro vánoční večeři jsou pstruh a nebo treska.
Co servírovat na štědrovečerní tabuli?

Vánoce bez ryb

Je mnoho lidí, kteří nemají ryby rádi, a proto na Štědrý večer preferují klasické řízky. Například v Podkrkonoší bývá zase zvykem večeřet smažené či pečené klobásy. A s rozšířením vegetariánství a veganství najdeme i velké množství bezmasých alternativ, takže je jisté, že v dnešní době může mít skvělou štědrovečerní večeři každý, ať už mu chutná cokoliv.

Šupina pod talíř, i bez kapra

Tradice říká, že bychom si měli každý rok schovat jednu šupinu pod talíř, pro štěstí a hojnost v příštím roce. Nechystáte-li se tyto Vánoce jíst kapra, máme pro vás šupinové řešení - pořiďte letos pod talíř los Zlatá šupina.

Můžete tak neotřelým způsobem dodržet štědrovečerní tradici a zároveň svým blízkým dopřát hojnost až 30 000 Kč. A pokud se na kapra chystáte, můžete díky praktickému políčku na jméno využít los jako jmenovku pro zasedací pořádek.

Zlatá šupina

Hlavní výhra
30 000 Kč

Cena losu
30 Kč

Losy
zakoupíte

Na všech prodejních místech Sazky,
na pobočkách České pošty nebo v
trafikách. ZOBRAZIT MAPU

Najdete nás také na
sociálních sítích